Omiesiunadecalatorii

〰️

Omiesiunadecalatorii 〰️

Cele mai citite locatii:


Arhiva

Islanda | Planificarea unei calatorii in Islanda: combinatii de zboruri, transport pe insula si cazare. Cand sa mergi pentru a vedea Aurora boreala?

Islanda | Planificarea unei calatorii in Islanda: combinatii de zboruri, transport pe insula si cazare. Cand sa mergi pentru a vedea Aurora boreala?

Islanda. O tara insulara, o destinatie uluitoare. Intre miezul pamantului clocotind si cerul Aurorelor Boreale, spectacolul naturii este grandios. Gheizere, vulcani activi si cascade impresionante dau dinamism locului, in vreme ce ghetarii, campurile valurite, plajele vulcanice si stancile uriase creeaza peisaje care-ti taie rasuflarea.

Sate de pescari, cu case razlete si biserici solitare, iti arata ce inseamna linistea. Soare, ploaie sau ninsoare, senin sau intunecat, fiecare zi este ideala pentru o baie calda si relaxanta in aer liber. In noptile lungi si senine luminile nordului danseaza pe cer, facandu-te partas la o experienta incredibila, iar gastronomia Islandei completeaza in mod absolut tabloul unei vacante perfecte.

Care este cea mai buna perioada pentru o vacanta in Islanda?

Islanda este o destinatie care fi vizitata pe tot parcursul anului, fiecare anotimp avand  farmecul sau. Cum nu iti pot da un raspuns exact la intrebare, am sa iau la rand lunile anului, aducandu-ti in atentie avantaje si dezavantaje. As fi curioasa ce perioada alegi ( m-as bucura sa o gasesc la sfarsitul articolului, in rubrica comentarii).  Acestea fiind spuse, există câteva provocări de care trebuie să țineți cont atunci când vizitați Islanda în timpul iernii. Islanda de Nord se confruntă cu condiții de zăpadă și gheață în timpul iernii, așa că călătorii trebuie să fie precauți și să se asigure că au vehiculul de închiriat 4X4 corespunzător. În plus, temperaturile de iarnă pot fi reci, impunând călătorilor să se îmbrace călduros. În cele din urmă, cel mai bun moment pentru a vizita nordul Islandei depinde de preferințele dvs. și de tipul de experiență pe care îl căutați. Vara oferă vreme ideală și peisaje vibrante, în timp ce iarna oferă o oportunitate unică de a explora regiunea într-un cadru mai senin.

Iunie - august

Este perioada ideala pentru drumetii si vizite: de la explorarea peisajelor de coasta la  parcuri nationale, sate pescaresti si plaje vulcanice. In timpul verii, cascada Gullfoss uimeste, iar activitatile precum observarea balenelor, excursiile cu barca si vizitele la lagunele glaciare sunt populare in aceasta perioada. 

  • Avantaje: te poti bucura de zile lungi, soarele apune dupa miezul noptii si rasare dimineata devreme (sunt peste 18 de ore de lumina). Vremea, desi schimbatoare, este mai blanda (temperatura variaza intre 10-15°C).

  • Dezavantaje: este cel mai aglomerat sezon, iar preturile pentru cazare si transport pot creste semnificativ. Nu vei vedea Aurora Boreala.

Aprilie - mai

In aprilie poti asa ai parte de toate anotimpurile intr-o singura zi. Poti experimenta rece, intuneric si innorat, luminos si insorit, chiar cald. Renii iti pot iesi in cale pe drumurile de munte din sud-estul Islandei, iar mieii si oile pe strazile din jurul fermelor. Atentie sporita, asadar! 

Primavara vine de obicei in luna mai, poate fi atat vant si ploaie, insa isi poate face aparitia si ninsoarea, asa ca este inca necesar sa fii cu ochii pe prognoza meteo si pe conditiile de condus, mai ales daca intentionezi sa circuli pe drumuri de munte. Pe masura ce zapada se topeste, peisajul se schimba: iarba verde si florile salbatice dau o nota de prospetime.

  • Avantaje: temperaturile incep sa creasca. Debuteaza sezonul de observare a pasarilor (in partea de sud a Islandei este o mare varietate de habitate, inclusiv zone umede). Poti vedea colonii de puffini.

  • Dezavantaje: nu vei vedea Aurora Boreala.

Septembrie - noiembrie

La inceput de toamna inca mai este vremea potrivita pentru drumetii. Cascadele, lagunele glaciare sau varfurile muntoase se lasa a fi descoperite si, daca ai noroc, vei putea vedea aurora boreala.

  • Avantaje: este o perioada mai putin aglomerata fata de vara. Temperaturile sunt relativ blande (5-10°C). Cresc sansele sa vezi Aurora Boreala.

Iarna (decembrie - martie)

Este o alegere excelenta pentru cei care cauta liniste si accesibilitate si este  cea mai buna oportunitate de a vedea Aurora Boreala De asemenea, iarna poti vedea gastele cu picioare roz care migreaza din Groenlanda si Svalbard.

  • Avantaje: preturi mai mici, disponibiliate sporita la cazare/inchiriere masini/ezcursii, experiente mai linistite.

  • Dezavantaje: vantul puternic si ninsorile abundente ar putea sa-ti dea planurile peste cap. Temperaturile pot scadea sub 0°C, iar drumurile pot fi mai dificil de parcurs. 

Tine cont!

Vremea in Islanda este imprevizibila pe tot parcursul anului,  asa ca trebuie sa fii pregatit pentru schimbari rapide, uneori chiar si intr-o zi. Imbraca-te in straturi!

Iata o lista de articole necesare, indiferent de perioada in care calatoresti: jacheta si pantaloni, rezistente la ploaie/vant, fleece/pulover de lana, pantofi de mers, cu o buna aderenta/ cizme de drumetie impermeabile, in special pentru calatorii/activitati pe munte, sosete calduroase, lenjerie termica, caciula, manusi, esarfa/fular, costum de baie, ochelari de soare.

Cand sa mergi in Islanda pentru a vedea Aurora Boreala?

Aurora Boreala este un fenomen care te pune in fata unor trairi pe care cu greu le poti explica. Daca vei reusi sau nu sa o vezi, tine de noroc. Ce depinde de tine, poti face: sa-ti planifici vacanta in lunile cu nopti lungi ( Aurora Boreala poate fi “vanata” in perioada septembrie- martie, se spune ca ar fi mai activa in jurul echinoctiului in septembrie si martie, dar si in mijlocul iernii), sa te indepartezi de oras (de preferinta spre nord), sa ai rabdare (de obicei apare in jurul miezului noptii sau cu 2-3 ore inainte si dupa) si sa nu te dai batut (daca nu o vezi azi, o poti vedea maine). Daca cerul noptii este senin sau are deschidere mare fata de nori, sansele sunt de partea ta.  

Fii cu ochii pe conditiile meteo (vezi Icelandic Met Office ) si pe aplicatii (vezi Aurora Forecast)! Cu toate ca acestea ofera o informatie de probabilitate pentru o perioada foarte scurta (ore), ti-ar putea fi de ajutor!

Ghizii locali spun ca sunt experti in a gasi locatii cele mai potrivite, asadar sa mergi pe mana lor poate fi o varianta de luat in calcul. 

Cu ce ajungi din Romania in Islanda?

Cum din Romania nu sunt zboruri directe, va trebui sa gasesti cea mai potrivita combinatie. Iata ce-ti sugerez, cu plecare din Bucuresti: 

  • Wizz Air: Bucuresti- Budapesta ( 1 h 30 min), urmat de un zbor Budapesta-Reykjavik ( 4 h 40 min);

  • Wizz Air: Bucuresti-Milano Mallpensa (2h30), urmat de un zbor Milano Mallpensa- Reykjavik (4h25 min) sau Wizz Air: Bucuresti-Milano Mallpensa (2h30), urmat de un zbor Easyjet Milano Malpensa -Reykjavik (4 h)

  • Ryanair: Bucuresti-London Stansted (3 h 25 min) + Jet2.com London Stansted ( zboruri din aprilie) -Reykjavik (2h 50min).

  • Eurowings: Bucharesti-Düsseldorf (2h 40 min), urmat de un zbor Düsseldorf -Reykjavik (3h 45);

  • Lufthansa ( 7 ore), cu escala in Frankfurt.

M-as bucura daca mi-ai scrie in rubrica de comentarii de la finalul articolului, varianta ta de zbor.

Cu ce ajungi de la Aeroportul International Keflavík la Reyjavik?

Aeroportul International Keflavík se afla la aproximativ 50 km de Reykjavik si, daca nu inchiriezi masina, te poti baza pe transportul in comum. Aeroportul Keflavik este deservit de autobuzele expres: Flybus care au curse directe pana in centrul orasului Reykjavik. Nu exista un program fix, orarul fiind in legatura cu toate sosirile (daca zborul intarzie, nu trebuie sa-ti faci griji, asadar!). Calatoria pana la autogara Reykjavík dureaza 45 de minute, timp in care te poti bucura de Wi-Fi gratuit. Pretul unui bilet: 27,68 euro/sens, respectiv 50,52 euro/dus-intors.

Cu ce te deplasezi pe insula? Cum sunt drumurile si ce trebuie sa stii pentru a calatori in siguranta?

Fara doar si poate, inchirierea unei masini este cea mai potrivita alegere. Sistemul rutier islandez este extins si usor de parcurs, marea provocare a soferilor fiind aceea de a ramane atenti la drum (poti fi distras de peisajul uluitor!). 

Noi am inchiriat o masina de la Lavacar: cu asigurare full, fara depozit, preluare din aeroport. Daca intentionezi sa conduci in zonele muntoase, indreapta-ti atentia catre un vehicul cu tractiune integrala, cu o garda buna la sol pentru a aborda terenul accidentat si a traversa raurile! La centrul de inchiriere masini poti discuta despre traseul pe care vrei sa-l parcurgi, astfel incat sa faci cea mai buna alegere a masinii. Benzinarii cu autoservire sunt in toate orasele si de-a lungul soselelor importante, insa este bine sa te asiguri ca ai suficient combustibul, distantele dintre benzinarii pot varia (am platit cu card!)

In Islanda sunt 3 tipuri de drumuri: sosele asfaltate, drumuri cu pietris si drumuri de munte care duc spre centrul Islandei (F roads). 

Ring Road este cel mai circulat drum al Islandei. Toti cei 1322 de kilometri ai soselei de centura sunt asfaltati, aceasta fiind deschisa pe tot parcursul anului (in timpul iernii, cand conditiile meteorologice sunt nefavorabile pot exista inchideri temporare si locale, asa ca verifica aici, inainte de a pleca la drum!). 

Informarea cu privire la conditiile meteo (o verificare zilnica a prognozei meteo pe vedur.is sau pe wet.is ) si la starea drumurilor ar trebui sa fie o parte esentiala a rutinei de calatorie! Safetravel.is ofera o imagine de ansamblu a conditiilor de drum si te tine la curent cu tot ce trebuie sa stii pentru calatoria in siguranta: drumuri inchise, viteza vantului, situatia traficului. Pentru a fi mai informat, poti utiliza aplicatia Safetravel App (in cazul unei probleme majore, aceasta iti permite sa trimiti locatia GPS catre serviciile de urgenta 112, astfel incat sa poti fi gasit).

Daca nu iei in calcul inchirierea unei masini, e musai sa alegi un tur ghidat. Fiecare optiune are avantajele sale, iar alegerea ta ar trebui sa se alinieze preferintelor si nivelului de confort dorit.

Atractii si activitati pe insula

Iti voi prezenta succint principalele atractii si rute din Islanda, oferindu-ti o perspectiva asupra celor mai bune perioade pentru vizita.

Cele mai populare rute sunt catre sud, acolo unde caldura geotermala se intalneste cu frigul glaciar. Excursiile se preteaza in orice perioada a anunului.

Pe un teritoriu de 300 km, intins pe doua continente divergente: partea de vest apartine placii nord-americane, iar regiunea de est apartine placii eurasiatice, fortele naturii se ciocnesc spectaculos dand nastere unui peiasj dramatic. Regiunea sudica gazduieste unii dintre cei mai aprigi vulcani si ghetari ai Islandei, dar si vaste intinderi de nisipuri negre, compuse din cenusa vulcanica. In centrul acestei regiuni se afla Geoparcul Katla, un laborator viu pentru intelegerea interactiunilor puternice dintre activitatea vulcanica si dinamica glaciara (peste 150 de eruptii vulcanice au fost inregistrate in zona inca din secolul al IX-lea).

  • The Golden Circle (Cercul de Aur): Geysir, Gullfoss si Thingvellir, cel mai popular tur din sudul Islandei ( Nu este necesar 4 & 4 !)

Spectaculozitatea atractiilor ( aici se afla unele dintre cele mai faimoase situri geologice ale Islandei) si apropierea de Reykjavík determina turistii sa includa The Golden Circle in itinerarul lor. Distanta scurta intre atractii (cu masina) face ca zona geotermala Geysir, cascada Gullfoss si Parcul National Thingvellir sa fie cel mai popular tur: intr-o singura zi le poti vedea pe toate 3! 

In zona geotermala Geysir, intr-un areal vulcanic activ de mai bine de 1000 de ani, presarat cu numeroase gheizere si izvoare termale, se afla unul dintre cele mai active gheizere din Islanda: Strokkur. Apa clocotita tasneste la fiecare 8-10 minute, urcand pana la 30 de metri in aer, acest fenomen natural fiind unul de care nu te poti satura privindu-l.

Localizare: Marele Geysir –Strokkur este situat in Valea Haukadalur din sud-vestul Islandei, la aproximativ 110 kilometri est de Reykjavik.

La 15 min de Geysir se afla o cascada ce impresioneaza prin culoarea apei: cascada Bruarfoss. De la parcare ai de parcurs  pe jos un traseu de ~ 3km! Nu uita sa iei o sticla cu apa!

Fotogenica in orice anotimp (spectaculoasa vara!), cascada Gullfoss este uimitoare atat prin aspect- are 2 parti: partea superioara masoara 11 metri inaltime, iar partea inferioara 20 de metri inaltime, cat si prin cantitatea impresionanta de apa care se prabuseste intr-un canion ai carui pereti ajung la 70 de metri inaltime. Cand este soare, sunt sanse mari sa-si faca aparitia curcubeie. 

Uneori, in timpul iernii, traseele catre platformele inferioare de vizionare ale Gullfoss sunt inchise din cauza conditiilor de gheata si zapada. 

Localizare: in sudul tarii, la 90 de kilometri de Reykjavik, Gullfoss este parte a Circuitului de Aur. .

Parcul National Thingvellir (Þingvellir), inclus in patrimoniul UNESCO in 2004  este cunoscut drept unul dintre cele mai interesante locuri de pe Terra, caci se afla la intersectia a doua mari placi tectonice: Nord Americana si Eurasiatica (fisura dintre placile continentale poate fi vazuta la suprafata pamantului). Din 930 d.Hr. si pana in 1789 aici s-a intrunit parlamentul islandez Alþingi, iar pe 17 iunie 1944, aici si-a proclamat Islanda independenta fata de Danemarca.  Din 2004, Þingvellir este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Placile tectonice se departeaza, crevasele fiind vizibile in Canionul Almannagjá si Silfra, unde este posibil sa faci scufundari si snorkeling intre continente. Cel mai mare lac natural din Islanda, Þingvallavatn, si cascada Öxaráfoss se sporesc frumusetea Parcului National Þingvellir.

Din Reykjavík faci 30-40 de minute pana la partea de vest a Islandei de Sud si Cercul de Aur. De la Keflavik, sunt doar 30 de minute pana la South Coast Way.

Daca ai timp, poti extinde Cercul de Aur dupa bunul plac: poti vizita craterul vulcanic Kerið si istoricul lagar episcopal Skálholt. 

Daca continui drumul pe coasta sudica, dai de Cascada Skogafoss: un suvoi de apa ce cade de la 60 de metri inaltime, acompaniat de curcubee in zilele insorite si cu o poveste tesuta cu fir aurit. Potrivit legendei, vikingii au ascuns un cufar plin cu monede de aur in pestera din spatele acesteia, astfel ca in zilele senine sclipiri de aur s-ar vedea prin apa cascadei. Un maner antic din aur masiv, despre care se spune ca a apartinut cufarului ascuns, este expus in muzeul Skogar, aflat in apropiere. Cascada este usor accesbila, atat pe jos, cat si cu masina. In apropierea acesteia se afla un loc de campare.

La doar 2 ore de mers cu masina din Reykjavik se afla Reynisfjara, o plaja cu nisip negru unde poti vedea Reynisdrangar, formatiuni stancoase impresionante si puffini. La 11 km departare se afla Vik, cel mai sudic oras al Islandei. 

Mergand mai spre est, ai uimitoare vederi de coasta, plaje cu nisip negru si repere emblematice, cum ar fi vulcanul Eyjafjallajökull care a aruncat cenusa peste Europa in 2010, Dyrhólaey si Reynisfjara. Partea sudica gazduieste si Parcul National Vatnajökull, cu imensul ghetar Vatnajökull si o varietate de peisaje vulcanice. 

Aarhipelagul Insulelor Westman include insula Heimaey, usor accesibila cu un feribot electric-20 de minute de la portul Landeyjahöfn (in 1973 o eruptie izbucnita aici a ingropat orasul), Surtsey, o insulă vulcanica formata in 1963, Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Daca vrei rasfat, la  50 km de Reykjavík se afla un centru SPA geotermal, cunoscut in intreaga lume pentru proprietatile binefacatoare asupra pielii: Blue Lagoon. Temperatura apei se mentine in jurul valorii de 40 de grade Celsius, indiferent de anotimp.

Partea de nord a Islandei este 

  • The Westfjords (Vestfjarðaleiðin) este o ruta de 950 km, in mare parte cu drumuri asfaltate (25% drumuri cu pietris). Se combina bine cu vestul Islandei si Coasta arctica, cel mai bun timp de calatorie fiind vara/inceputul toamnei/sfarsitul primaverii. Masina 4X4 este recomandata iarna. Pe un traseu plin de intorsaturi ai: fiorduri, cascade si plaje celebre, orase si sate mici, dar si povesti nesfarsite.

Rgiunea Westfjords, prezinta un peisaj geologic unic si fascinant, modelat de milioane de ani de activitate vulcanica, miscari glaciare si eroziune. Fiordurile adanci, plajele colorate: rosii si aurii, stancile abrupte si muntii inalti, lava bazaltica din perioada tertiara (aproximativ 7 -16 milioane de ani in urma) fac din aceasta regiune indepartata a Islandei una diferita ( Lonely Planet a ales regiunea ca destinație de top in 2022). Pe un traseu plin de intorsaturi (la propriu si la figurat!) ai sansa sa experimentezi semnificatia reala a vietii linistite si sa te bucuri de o mostenire culturala bogata -muzeele si siturile istorice sunt intotdeauna chiar dupa colt.

Inconjurata de munti si terminandu-se in stanci dramatice, plaja Rauðasandur, renumita pentru nuanta rosie izbitoare provenita din fragmentele de scoici, este apreciata ca fiind unul dintre cele mai frumoase peisaje ale Islandei (potrivit Lonely Planet este una dintre cele mai spectaculoase 20 de plaje din lume ).

Localizare: plaja Rauðasandur se afla in varful de sud-vest al Westfjords, aproape de cel mai vestic punct al Islandei, Látrabjarg.

Nu rata cascada Dynjandi si piscina fierbinte Hellulaug!

  • Diamond Circle: un circuit magnific de 250 km in nord-estul Islandei

A patrunde pe Coasta Arctica inseamna a lasa in urma traseele comune si a porni intr-o aventura de 900 km pe drumuri de coasta, aproape de Cercul Arctic. Vei descoperi unele dintre cele mai uimitoare peisaje.

Cercul de diamante are 5 destinatii cheie: Goðafoss, lacul Mývatn, Dettifoss, una dintre cele mai puternice cascade din Europa, canionul Ásbyrgi si Húsavík cu zgomotul balenelor in fundal.

Nordul, un taram al contrastelor, gazduieste a doua zona urbana ca marime a Islandei: Akureyri, situata in cel mai lung fiord al Islande, Eyjafjörður. Akureyri este un loc ideal pentru a o aventura de calarie in peisajul rural islandez. Nu trebuie sa aveti experienta, deoarece acesti cai blanzi sunt calmi in temperament, iar un instructor iti va fi alaturi pe parcurs.

Una dintre activitatile pe care le poti face in nord, este observarea balenelor (12 specii de balene, printre care balena cu cocoasa, balena minke si balena albastra, locuiesc in apele Islandei). Situat pe malul golfului Skjálfandi, Husavik este renumit drept una dintre cele mai importante destinatii de observare a balenelor din lume. Tururile de observare a balenelor se organizeaza pe tot parcursul anului, dar cele mai bune sanse de observare sunt in lunile de vara.

Daca vrei rasfat, Myvatn Nature Baths-un centru geotermal a carui apa este bogata in minerale, inclusiv sulf (se spune ca are beneficii terapeutice pentru piele si sistemul respirator) si Forest Lagoon un centru geotermal situat aproape de Akureyri, temperatura apei este putin mai rece decat la Myvatn (ideal pentru vizitatorii care considera ca baile naturale Myvatn sunt prea calde).

Unde ne-am cazat in Islanda?

Intr-un sat de pescari, asezat pe un petic de pamant in Önundarfjörður, am avut cea mai frumoasa cazare. O casa, cat o inima. O stare, cat o viata. Si ce viata! Si ce poveste avea sa ne spuna Islanda scartaind sub podeaua veche de deasupra celei mai vechi librarii de pe insula! Si ce carti aveam sa rasfoim si cat aveam sa ne bucuram de slove islandeze!

Din apartamentul situat deasupra celei mai vechi librarii din Islanda, condusa de aceeasi familie timp de peste un secol, am cutezat sa ne desfatam privirile cu uimitoarea priveliste a crestelor inzapezite scaldandu-se in ape limpezi. Sa tot traiesti, sa tot vezi si sa te tot bucuri de un asemenea peisaj.

Recent renovata, cu gradina si lounge comun, The Old Bookstore isi intampina oaspetii intr-o cladire istorica ce dateaza din 1914. 

Daca te simti obosit dupa un zbor lung si o aterizare dimineata devreme sau daca nu ai dormit suficient pentru a-ti incepe calatoria in jurul Islandei, te poti odihni la unul dintre hotelurile aflate in apropiere de aeroportul Keflavík (acestea ofera tarife mici pentru Nap & Go: Hotel Keflavik, Diamond suites, Start hostel, Guesthouse Keflavik, Hotel Service Kef airport). Nu subestima pericolul de a adormi la volan!
Pentru a avea mai multa independenta, dar si pentru a economisi, ai putea sai iei un campar.

Gastronomia Islandei

Fast food, peste si inghetata este un trio islandic pe care iti sugerez sa-l incerci! ( Vezi aici !)

Cum poti incepe o zi in Reykjavík? Cu un drum la o brutarie. Priceputi in mestesugul de a face paine, brutarii umplu galantarele, iar mirosul produselor de panificatie proaspat coapte, intrecandu-se cu aroma cafelei pe loc rasnite si cu dulcele sinonim cu rasfatul, razbate dincolo de ziduri, ademenind trecatorii. Iti recomand sa trecei pragul celei mai vechi brutarii din Islanda (o gasesti aici! )Mierea, migdalele si untul islandez, potrivite de minune in Flórentínur (cea mai buna Florentina mancata vreodata), au dat gust fara egal diminetilor noastre islandeze, in vreme ce un trio bine cunoscut: ciocolata, gem de caise si frisca, imbinate perfect in bucata zdravana de Torte Sacher, ne-a facut sa retraim pret de cateva minute experienta de la Cafe Sacher din Viena (Torte Sacher este unul dintre simbolurile culturale ale Vienei).

3 aspecte interesante legate de Islanda

Islanda este una dintre cele mai active zone vulcanice ale Pamantului: de la sfarsitul ultimei ere glaciare, acum aproximativ 10.000 de ani, o treime din toata lava pe care vulcanii au produs-o pe suprafata Pamantului a erupt pe insula (magma noua umple golurile dintre cele doua placi tectonice, astfel ca teritoriul creste cu aproximativ 2 cm pe an). 

Vulcanii Islandei produc ghetari. Poate suna ca o contradictie, insa caldura care iradiaza din interiorul vulcanilor topeste gheata, iar cand s-a adunat suficienta apa pentru a ridica calota glaciara deasupra, ea izbucneste si creeaza o inundatie- jökulhlaup pe campia sandur din fata. 

Islanda se afla in Top 10 cel mai putin poluate tari din lume (peste 85% din locuinte sunt incalzite geotermal, iar apa proveniata de la topirea ghetarilor este o sursa de energie hidroelectrica).

 

Iti multumim ca ai citit articolul nostru. E o bucurie faptul ca ne urmaresti, dar si o obligatie: aceea de a veni mereu in sprijinul tau cu informatii utile, recomandari si sfaturi pentru vacante fara cusur.

Poate te intereseaza si : Islanda | Bucatarie locala sau restaurante cu stele Michelin? Fast food, peste si inghetata: un trio islandic pe care trebuie sa-l incerci!

Te rugam sa nu uiti ca avem si pagini de social media: un canal de YouTube unde incercam sa aducem plus valoare articolelor noastre prin video si sunet, o pagina de Instagram unde incarcam fotografii din aventurile noastre si o pagina de Facebook unde poti fi la curent cu ultimele noastre articole si informatii.

Nu ezita sa ne contactezi pentru orice informatie legata de travel, pe oricare dintre canalele de social media O Mie si Una de Calatorii si vom face tot posibilul sa te ajutam.

Inspira-te din O Mie si Una de Calatorii si organizeaza-ti vacante de neuitat!

Elvetia | Gimmelwald - o calatorie in timp, in creierii muntilor

Elvetia | Gimmelwald - o calatorie in timp, in creierii muntilor

Cipru | Cazare in Larnaca: Rise Street Art Hotel, un hotel colorat, vibrant, noncorfomist

Cipru | Cazare in Larnaca: Rise Street Art Hotel, un hotel colorat, vibrant, noncorfomist